Bildschirmfoto 2017-04-27 um 10.02.27 Kopie
News & Events , , , ,

Oriental Vibrations

Οι Oriental Vibrations είναι ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό σχήμα που ξεκίνησαν τον συγχρονισμό τους στις «Ανατολίτικες δονήσεις» το 2004.
Δεκατρία χρόνια μετά, συνεχίζουν το παραδοσιακό ταξίδι τους στην μυστηριώδη και μαγευτική πλευρά της Ανατολίτικης κουλτούρας μέσα από τη μουσική του Αιγαίου, της Μικράς Ασίας και της Μαύρης θάλασσας.
Ο κορυφαίος Ινδός μουσικός Tabla  Prabir Mitra συναντά τον αντισυμβατικό πόντιο λυράρη Παντελή Παυλίδη υπό τους ήχους του Ηρακλή Καλαμένιου στα φλάουτα και σε μια μουσική αλληλεπίδραση μεταξύ τους φτάνουν στην αρμονία με ινδικούς και ελληνικούς ρυθμούς.

  • Ο Prabir Mitra, προέρχεται από μια μουσική οικογένεια της Καλκούτα (Καλκούτα), γιος του φλαουτίστα Ramesh Chandra Mitra και της τραγουδίστριας Mina Mitra. Ο θρυλικός τσάλα μασέρο Pandit Kanai Dutta τον πήρε ως μαθητή του, όταν ήταν μόλις 5 ετών! Ο Prabir Mitra είναι επίσης μαθητής των Pandit Sanjoy Mukherjee και Pandit Chandravaan αντίστοιχα. Είναι ακαδημαϊκός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Καλκούτα και με πτυχίο μουσικής από το Πανεπιστήμιο του Allahabad. Ο Prabir είναι πιστοποιημένος καλλιτέχνης του “All India Radio”. Έχει παίξει ζωντανά στη σκηνή για εκθέσεις που διοργανώνονται σε όλη την Ινδία, καθώς και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Ταξιδεύει στο εξωτερικό για σκηνικές παραστάσεις, ηχογραφήσεις, ντοκιμαντέρ, εργαστήρια και εκπαίδευση από το 1994. Έχει εμφανιστεί σε Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία, Δανία, Ολλανδία, Αυστρία, Ιταλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ελλάδα, τη Σουηδία, τη Σκωτία και το Ηνωμένο Βασίλειο τόσο σε μουσικά φεστιβάλ με Πολιτιστικές ανταλλαγές από όλο τον κόσμο, όσο και μαζί με jazz και σύγχρονες μπάντες. Έχει χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος μουσικός Tabla και στις εμφανίσεις του, συνήθως συνοδεύεται από άλλους επίσης σπουδαίους μουσικούς από όλο τον κόσμο.

  • Παντελής Παυλίδης, Συνθέτης – λυράρης Αρχαίας Λύρας και Λύρας Αιγαίου – Μαύρης Θάλασσας και Καππαδοκίας – βιολονίστας μεσαιωνικού βιολιού. Δημιουργός και πειραματιστής  της σύγχρονης Ελληνικής λαϊκής μουσικής τέχνης. Έργα του έχουν φιλοξενηθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με το αμερικανικό  post rock, grοup «Wovenhand», την καταξιωμένη ερμηνεύτρια μεσαιωνικής μουσικής Lena Susanne Norin, τους διεθνούς φήμης χορευτές «Sarakasi Trust», την κορυφαία Ινδή χορεύτρια Radhika Shah και άλλους. Έχει γράψει μουσική για κινηματογραφικές ταινίες και ντοκιμαντέρ, έχει κυκλοφορήσει τρεις δισκογραφικές δουλειές. Ακολουθούν μερικές σημαντικές στιγμές στην καριέρα του δημιουργού.

2016: «Αλφάβητος». Παρουσίαση του έργου στο 1Ο Διεθνές συνέδριο για την Ολυμπιάδα της Ελληνικής γλώσσας, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/κης. 2015: «Ήχοι γαλάζιων ανέμων» εκτέλεση στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης.  Συμμετοχή στο 12ο Φεστιβάλ «Περπερικόν», στη Βουλγαρία   2014: Μουσικό δρώμενο στο Λονδίνο, για την επιστροφή της ξενιτεμένης Καρυάτιδας και των αγαλμάτων του Παρθενώνα, με την Σόνια Θεοδωρίδου.  «Το ταξίδι της Νίκης», συναυλία στο Ιερό των Μεγάλων Θεών.  2011: «Η νίκη των Βάκχων» εκτέλεση στο Φεστιβάλ  Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης. «Ήχοι Αιώνων» εκτέλεση στο Φεστιβάλ Μαρώνειας. 2010: Κυκλοφορία του CD, με τίτλο «Εύδουσιν», παρουσίαση του έργου στο Ιερό των Μεγάλων Θεών – Σαμοθράκη, στην Πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς – Θεσσαλονίκη. Συμμετοχή στο φεστιβάλ «Δημήτρια» – Θεσσαλονίκη. 2009: Παρουσίαση του έργου «Μύρτατε» στο XXII THEATRE CITY BUDVA PRVA BANKA CRNE GORE – Μαυροβούνιο. 2007: Earth Festival Laikipia – Κένυα, σύνθεση του έργου «Ήλιος»2006: Big Sit Festival International Fair – Τόκιο, με το σχήμα «PALYRIA», παρουσίαση με αποσπάσματα από τα έργα «Ήχοι Αιώνων» και «Ελληνικά δημοτικά τραγούδια». Συναυλία στη Ρωμαϊκή Αγορά – Αθήνα με το έργο «Ήχοι της Μαύρης θάλασσας και του Αιγαίου». Παρουσίαση του έργου «Δέξαι με» στην La Péniche Opéra – Παρίσι.

  • Ο Ηρακλής Καλαμένιος πέρα από μουσικός παραγωγός είναι και ο ίδιος πολύ-οργανοπαίκτης μουσικός, αφού παίζει πνευστά, κρουστά και έγχορδα από όλο τον κόσμο. Έχει ζήσει στις Η.Π.Α., την Ελλάδα και τη Γερμανία και βλέπει τον εαυτό του ως ένα ταξιδευτή του κόσμου, ως ένα μεσολαβητή μεταξύ πολιτισμών, παραδόσεων και τεχνών. Τα τελευταία 20 χρόνια συμμετείχε σε πολλά διεθνή μουσικά σχήματα ως μέλος και σε ηχογραφήσεις ως μουσικός φιλοξενούμενος. Πέρα από μουσικός παραγωγός ο ίδιος, είναι και διοργανωτής world-fusion-alternative-ethnik πολιτιστικών εκδηλώσεων στις προαναφερόμενες χώρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *